Pokud chcete absolutně čirý rybí vývar, rozšlehejte ve studeném vývaru 1 až 2 bílky, přiveďte k varu a krátce povařte, než se bílky srazí. Nabalí na sebe všechny znečišťující části, takže pak už stačí jen hotový vývar přecedit nejlépe přes jemné plátýnko.
Rybu v trojobalu netrapte na pánvi moc dlouho, jinak bude suchá. Stačí ji udělat pouze dozlatova a nechat v teple dojít.
Hlavu, kostru, mlíčí a jikry z kapra nemusíte po naporcování vyhazovat. Použijte je na přípravu báječné rybí polévky, do které přidáte i maso obrané z kostry.
Pepř, nové koření, muškátový oříšek, bobkový list, tymián, šalvěj, koriandr, yzop nebo estragon – tím vším lze rybí polévku okořenit. Můžete ale použít také červenou papriku, petržel, fenykl nebo šafrán. Stačí jen opustit tradiční českou kuchyni a vydat se pro inspiraci do zahraničí.
Napište komentář