Energetická hodnota
1 porce
343 kcal / 1441 KJ
Pro 4 osoby, doba přípravy 55 minut, obtížnost střední
Ingredience na pstruha na másle
800 g másla, 2 g čerstvých bylinek, 2 červené feferonky, 2 lžíce hořčice, 1lžíce vegety, 2 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžíce citrónové šťávy, 4pstruzi nebo makrely, sůl, pepř, 4 lžíce oleje, 2 citrony, 8 plátků slaniny.
Postup
Změklé máslo promícháme s bylinkami, hořčicí, feferonkami, vegetou, worcesterovou omáčkou, citrónovou šťávou a necháme v lednici ztuhnout. Ryby očistíme a osušíme, osolíme, opepříme a jak zevnitř, tak z venku potřeme ztuhlým máslem. Potom je několikrát šikmo nařízneme nožem a vtíráme do řezů bylinkové máslo a trochu oleje. Takto připravené ryby dáme péci do parní trouby v kombinaci páry a grilu. Ke konci ryby proložíme silnějšími plátky citrónu a slaniny a necháme dojít na grilu.
Čtěte: 4 tipy jak na ryby
Napište komentář