Pomazánky: Ředkvičková, Olivová tapenáda, Červená řepa s ricottou

Pomazánky: Ředkvičková, Olivová tapenáda, Červená řepa s ricottou

Doba přípravy: 15 minut
Obtížnost: snadná






Recepty rychlých pomazánek

Olivová tapenáda

– 150 g oliv (vhodné jsou černé i zelené)
– 1-2 stroužky česneku
– 1 kávová lžička sterilovaných kaparů
– 3 lžíce ricotty (můžete nahradit sýrem Gervais)
– pepř
– kapka olivového oleje

Postup
Olivy s česnekem rozmixujte, přidejte kapary, sýr a opepřete. Podle potřeby přidejte kvalitní olivový olej. Potom tapenádu natírejte na opečený bílý toustový chléb nebo rozpečenou bagetu.

Ředkvičková pomazánka

– 1 balení odtučněného tvarohu
– 1,5 svazku ředkviček
– 2 jarní cibulky
– sůl

Postup
Ředkvičky očistěte a nastrouhejte najemno. Cibulku pokrájejte na malá kolečka, vše smíchejte s tvarohem a jemně dosolte.

Červená řepa s ricottou

– 1 upečenou červenou řepu
– 1 balení ricotty
– 1 lžička nastrouhané citronové kůry
– nasekaná pažitka
– sůl

Postup
Pečenou červenou řepu oloupejte a nastrouhejte najemno. V míse smíchejte ricottu s řepou, nasekanou pažitkou, citronovou kůrou a dochuťte solí.

Doplnit reklamu

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*