Jablko a vliv na zdraví

zelené jablko

Nejen hlavní objekt pohádek, legend a folklóru, ale také jeden z nejstarších darů matky přírody pocházející až z prehistorických dob. Ač se zdá jako na první pohled zcela obyčejné ovoce, jeho význam stále roste i s tím, jak lidé v poslední době více dbají o své zdraví.

Jablka jsou velmi vhodným pomocníkem v boji s nadváhou, cholesterole, vysokým krevním tlakem a dalšími civilizačními chorobami.

Jablka a rakovina

Nízkotučné diety postavené na ovoci, zelenině a obilovinách obsahujících vlákninu mohou snížit riziko výskytu různých druhů rakoviny. Právě jablka jsou vynikajícím zdroje vlákniny.

Jablka a riziko srdečního infarktu

Dieta s nízkým obsahem nasycených tuků a cholesterolu a s vysokým obsahem dietní vlákniny (především rozpustné), jejímž zdrojem je ovoce, zelenina a obiloviny, může snížit riziko srdečních chorob. Jablka jsou přirozeně netučná, neobsahují cholesterol a jsou vynikajícím zdrojem vlákniny.

Tuk a rakovina

Nasycené tuky, cholesterol a srdeční choroby..
I když jsou srdeční choroby ovlivněny mnoha faktory, riziko jejich výskytu může snížit dieta s nízkým obsahem nasycených tuků a cholesterolu. Jablka tuk ani cholesterol neobsahují.

Sodík a vysoký tlak

Dieta s nízkým obsahem sodíku může snížit riziko vysokého krevního tlaku. Sodík v žádném druhu jablek nenajdeme.

Doplnit reklamu

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*