Houbaření je česká vášeň. A věděli jste, že houby můžete konzervovat i v tuku? Na 500 g hub je potřeba 20 g soli a 100 g tuku. Houby nejdříve na malé části tuku poduste, přidejte sůl a nechte vystydnout.
Následně je naložte do menších patentových sklenic, zalijte tukem po povrch a sterilizujte 40 minut při teplotě 100 °C. Takto konzervované houby si zachovají skvělou chuť a čerstvost.
Jak předejít těžkému žaludku po konzumaci hub
Možná se vám někdy stalo, že jste si po houbové večeři dali sklenku něčeho dobrého. Možná vám pak ale nebylo moc dobře a vše jste přisuzovali houbám. Pravdou však je, že se houby nesnesou s alkoholem a například po požití vína houby v žaludku kvasí, což konzumentům působí nemalé obtíže.
Čtěte více o Houbaření aneb Jak zamrazit houby
Jak se zbavit slizu v zavařených houbách
Po nějaké době se v nálevu s hříbky vytvoří méně či více tuhý sliz. Vliv na něj mají zejména bakterie, které na houbách přetrvaly i po důkladné sterilizaci. Dalším faktorem je cibule, která množství slizu násobí. Proto to s ní moc nepřehánějte a dejte si práci s kvalitním očištěním hub před sterilizací. Dodržujte také bleskové zchlazení blanšírovaných hub. Sklenice plňte tak, aby obsahovaly dostatek tekutého nálevu.
Jak zabránit napadení sušených hub moly
Sušené houby promíchejte se solí. Moly to zaručeně odláká. S obsahem soli však počítejte při jejich následné přípravě, abyste pokrm nepřesolili.
Jak uchovat sušené houby co nejdéle
Zapomeňte na látkové pytlíčky, do kterých se často dostane prach a jiné nečistoty, o molech a dalších škůdcích nemluvě. Zvolte pevně uzavíratelné sklenice a houby vám tak vydrží i několik let.
Jak si připravit jemné sušené houby do smetanové omáčky
Houby před použitím namočte na hodinu do mléka. Houby krásně nabudou a získají lahodnou chuť, kterou zejména ve smetanové omáčce jistě oceníte.
Napište komentář