Domácí vafle s javorovým sirupem

Domácí vafle s javorovým sirupem fotografie

Energetická hodnota
1 porce
224 kcal / 940 KJ

Pro 4 osoby, doba přípravy 30 minut, obtížnost snadné


Ingredience na domácí vafle s javorovým sirupem

– 3 vejce
– 440 ml hladké mouky
– ½ lžičky soli
– 1,5 lžíce cukru krupice
– 375 ml mléka
– 8 lžic oleje
– ½ balíčku prášku do pečiva
– Javorový sirup
– Čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky, broskve apod.).

Postup

Rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V jiné míse smícháme mouku, sůl, cukr, prášek do pečiva a zašleháme žloutky, olej a mléko. Šleháme tak dlouho, dokud těsto není úplně hladké, bez hrudek. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh a ve vaflovači upečeme. Ještě vlažné posypeme práškovým cukrem a polijeme javorovým sirupem. Ozdobíme čerstvým ovocem.

Doplnit reklamu

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*