Avokádové pyré s krevetami

avokádové pyré

Energetická hodnota
1 porce
265 kcal / 1060 KJ

2 porce, doba přípravy: 20 minut, obtížnost: snadné



Ingredience na Avokádové pyré s krevetami

2 zralá avokáda, 200 g salátové okurky, 4 listy salátu, 200g krevet, 2 lžíce zakysané smetany, 1-2 stroužky česneku, 50 ml olivového oleje, 1 limeta, sůl, pepř

Postup

Avokáda oloupejte, vypeckujte a opatrně, aby se nepoškodila slupka, vyjměte dužinu. Tu nakrájejte na drobné kostičky, které nasypete k na jemno nastrouhaným salátovým okurkám a zakapete je šťávou z limety. Poté přidejte olivový olej, kysanou smetanu a podle chuti prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a podávejte v avokádové slupce, kterou posadíte na lůžko z listových salátů a zasypete vyloupanými spařenými krevetkami. Na vrch ještě můžete přidat snítku své oblíbené bylinky.

Dále čtěte: Jak skladovat avokádo

Doplnit reklamu

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*