Kuřecí vývar s krupicovými noky

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Energetická hodnota
1 porce
343 kcal / 1441 KJ

Počet osob: 4-6 osob
Doba přípravy: 120 min.
Obtížnost: snadné

Ingredience na skvělý kuřecí vývar s krupicovými noky

– 1 celé kuře nebo 4-5 skeletů
– 2 mrkve
– ¼ celeru
– 1 petržel
– 1 cibule se slupkou
– 1 stroužek česneku
– 2 bobkové listy
– 8 kuliček černého pepře
– 6 kuliček nového koření
– Sůl
– Čerstvě mletý pepř na dochucení
– Hrst petrželky

Na noky:
– 30 g másla + něco navíc
– 1 lžíce mléka
– 2 vejce
– Hrst nahrubo nasekané petrželky
– 6 lžic krupice

Postup

Kuře rozdělte na čtvrtky a vložte do hrnce spolu se kusy zeleniny vcelku. Cibuli nechte neoloupanou, slupka dodá polévce barvu. Zalijte dvěma litry studené vody a přiveďte k varu. Vařte po dobu pěti minut a pak odeberte pěnu. Přidejte koření, mírně osolte a ztlumte plamen. Těsně pod bodem varu vařte tak dlouho až zelenina změkne. Zeleninu následně vyjměte a po vychladnutí nakrájejte na kostičky.

Vývar vařte ještě cca 1,5 hodiny. Přeceďte, maso oberte a pokrájejte na kousky. Noky připravíte z vlažného mléka. Přidejte rozpuštěné máslo. Do směsi zašlehejte vejce a petrželku. Osolte a přisypte krupici. Rozmíchejte v hladké těsto a nechte ho 15 minut odpočinout.

Z pevného těsta tvarujte lžící noky a vařte je v osolené vroucí vodě cca 7 minut dokud nevyplavou na povrch. Vyberte je děrovanou sběračkou a omastěte máslem, aby se neslepily. Hotový vývar dochuťte solí a pepřem. Vsypte zeleninu, maso, noky a nasekanou zeleninu. Polévce můžete dodat větší říz i čerstvým najemno nasekaným česnekem.

Doplnit reklamu

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*