Čaj lapacho a účinek na organismus

čaj lapacho

Léčivý čaj lapacho pochází z kůry stromu lapacho, který roste na území Brazílie, Bolívie, Peru, Paraguayi a severní Argentiny. Tyto stromy jsou staré až 700 let a účinkům jejich kůry jsou připisovány až zázračné schopnosti.


Čaj se získává odlupováním vnitřní vrstvy kůry, ukryté pod šedou vnější kůrou stromu. Za objevení tohoto skvělého přírodního léku můžeme vděčit Inkům, kteří ho užívali už za dob dávno minulých.

Lapacho a jeho léčivé účinky

Bývá ceněný zejména pro své mimořádně léčivé účinky a pro mnoho lidí má rovněž velice příjemnou chuť i vůni, která je lehce nasládlá a hřejivá. Mezi nejcennější druhy Lapacha patří Lapacho colorado a Lapacho morad, které rostou v chladnějších polohách And.

Odvar z lapacha napomáhá v odstraňování nečistot a usazenin z těla, posiluje vnitřní orgány, především játra a ledviny. Normalizuje výměnu cukru a jeho užívání působí příznivě pro diabetiky. Podporuje trávení a umí povzbudit látkovou výměnu. Je účinný při vyrážkách, pomáhá na zhnisaná místa a při zánětech. Hubí některé druhy plísní a bakterií. Pozitivně ovlivňuje chronická onemocnění a migrény. Zlepšuje prokrvování těla a má kladný vliv na srdce, krevní oběh a chudokrevnost, využívá se i při léčbě leukémie. Jeho největší síla spočívá v tom, že je velmi účinným stimulátorem imunitního systému.

Jak na přípravu zázračného nápoje

Do litru vařící vody přidejte jednu až dvě vrchovaté lžíce lapacha a na mírném ohni povařte přikryté 5 minut. Poté odstavte a nechte ještě 15 minut louhovat. Pamatujte na to, že pro přípravu čaje nejsou vhodné nádoby z hliníku a zinku. Čaj můžete pít teplý nebo studený. Jeho chuť připomíná dubovou kůru ochucenou citronem.

Očistná kůra

Vyzkoušejte jarní očistnou kůru, během které budete po dobu dvou dva až tři týdnů pít odvar z lapacha. Určitě Vám to prospěje!

Doplnit reklamu

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*